Träning & Shopping :D

Jag känner mig såå duktig! Sprang / joggade / gick i 45 minuter på löpbandet på gymmet. Jag blev så galet svettig, men det kändes bra efteråt! Som belöning fick jag syn på ett par jeans för 198 kr inne på HM. Har aldrig köpt jeans där förut, men dom här satt riktigt bra, så dom fick följa med mig hem. Köpte lite burkar och sånt till köket också på Hemtex. Hihi. Sitter helt hjärndöd på en stol nu, och funderar på om jag först ska färga håret, och sen måla naglarna - eller tvärtom? Dagens i-landsproblem.

Puss.

Godmorgon!

Ovanligt för mig att vakna klockan 10 när jag är ledig, men jag känner mig verkligen pigg. Skönt :) Sitter och äter frukost; Ananasyoghurt, knäckebröd med ost och gurka, och apelsinjuice. Frukost är lätt den måltid jag gillar bäst på dagen. Speciellt när man inte behöver stressa, utan kan sitta och äta länge och läsa böcker / tidningar. Mys!




Att älska som en porrstjärna, och andra kvällsfunderingar :)

Nu är jag hemma igen, Indianerna vann överlägset så det var kul, men inte speciellt spännande :P Trodde aldrig att jag skulle bry mig om en sån sport som speedway (hallå?! jag och motorer?!) men det är faktiskt riktigt spännande. Och att all sport är bra live är fakta. Sådetså!

Det är rätt mysigt att åka bil när det är mörkt, men sjukt obehagligt när man möter galna långtradare som åker i motsatt riktning. För att inte tala om polska speedwayförare som kör om en i kurvorna. Snacka om att inte kunna slappna av. Satt helt spänd hela vägen hem och hoppades på att överleva. Kommer jag nånsin kunna ta körkort? :)

Inatt ska jag sova själv för första gången på typ en vecka. Känns lite ovant men rätt skönt också. Blir gott om space i sängen, och ingen som väcker mig på morgonen. Ibland är det verkligen skönt att vara ensam. Bara göra sånt man själv vill utan att nån annan bryr sig eller kommenterar haha. Så länge man själv gör valet att vara ensam är det nice, annars är det ju mest jobbigt och sorgligt. Men det ska vi inte gå in på nu :)

Ska se om jag orkar läsa lite i min nya bok - Att älska som en porrstjärna, som är Jenna Jamesons självbiografi. Den är skriven av författaren Neill Strauss som skrev den grymma häftiga ascoola boken Spelet (The Game) som tydligen har fått en uppföljare nu (rörigt va?!). Hur som så är Jennas bok verkligen en bok i min smak. Den är sjuk och vidrig men samtidigt så blir man helt kär i den, och fascinerad av henne som person. Och så är den så sjukt rolig att man nästan kissar på sig! Man har ju en massa förutfattade meningar av folk som hon, men när jag läser så kan jag inte annat än beundra henne. Hon har haft det jävligt tufft i livet och ändå lyckats bygga upp något och stå på egna ben. Okej att det inte är dte yrke man kanske drömmer om, men hon gör ändå sig grej, och det tycker jag e skitbra!

Nu har jag babblat klart, dags att dricka lite te istället. Nattipuss.






Men visst är hon porrig? ;D



Retuscherade skolfoton?

Idag läste jag i tidningen & hörde på nyheterna om ett företag som erbjuder retuscherade skolfoton till eleverna på gymnasiet. Jag tycker att det verkar helt stört. Eller, jag kan förstå att man kan bli lockad av att köpa dessa bilder - för vem har inte nån gång drömt om ett perfekt utseende? Men i slutändan så lurar man ju bara sig själv, visst att man kanske får ett foto där man ser ut som en fotomodell, men när man tittar sig i spegeln kommer ju sanningen ändå att visa sig? Ens kompisar vet ju också att man inte ser ut så, och lika så ens familj.

Jag tycker det är väldigt oansvarigt av ett företag som vänder sig till så unga människor att sända ut signaler som innebär att man inte duger som man är. Det är liksom ett skolfoto vi talar om, på ett sånt borde man väl ändå se naturlig ut? Det ska väl inte krävas ett supersnyggt utseende för att man ska våga visa upp sitt skolfoto för andra människor? Och de som inte har råd att betala de extra pengar som det här kostar, ska de då bli mobbade för att de inte har lika snygga foton som de andra. Snälla nån ..
 
Nä, detta verkar helt sjukt. Hoppas att företaget bojkottas och att folk inte låter sig luras av detta.

Nu är det helg!

Jag älskar vårt schema den här teminen! Vi går i skolan typ 3 dagar i veckan bara, iofs måste man plugga hemma, men iallafall. Soft ändå :) Idag fick vi träffa våra nya basgrupper. Det är typ som en grupp av studenter, 8 stycken, som är tillsammans hela terminen och löser olika scenarion tillsammans. Kul faktiskt. Den nya gruppen verkar bra, det bästa är att jag och A är i samma grupp, jippii! & imorgon är vi lediga!

Ikväll ska jag på Speedway, det kanske blir kul om det soliga vädret håller i sig.

Puss




Såhär flummiga saker håller de på med innan matcherna, haha!

Tonfisksallad!

Jag har läängtat efter att äta tonfisksallad - det är ju så sjukt gott! Men har fått för mig att det är svårt att göra, men nä. Nu vet jag att det är superenkelt! Titta så fin den blev :)

Tonfisk, ägg, ris, avokado, sallad, tomat och gurka! Yummiieee :D


Onsdag den 27 Augusti 2008

Idag hade vi terminens första föreläsningar i skolan. Vi ska börja läsa om barn nu, så det är verklige jättekul och spännande! Tycker detta är mycket mer intressant än när vi läste om celler och sånt förra terminen. Jag har ju kanske tänkt jobba med barn i framtiden, som barnmorska eller barnsjuksköterska, så jag suger i mig informationen som en igel! :D

Efter skolan gick jag och försökte hitta en ny väska som jag får plats med alla böcker i. Självklart så hittade jag andra fina saker med, snyggaste skorna på DNA i Linköping och fina ljushållare Indiska. Men jag köpte inte det, jag försöker vara duktig och dra ner på shoppandet :) Hittade tillslut en väska på Wedins Accent i Motala. Såhär ser den ut:


Jag gillar att den har både handtag och axelrem, så man kan variera sig lite om axlarna blir trötta :) Praktiskt!

När jag kom hem cyklade jag i regnet (idiot ..!) till Lidl för att handla mat. Packade ner massor i korgen; ris, kyckling, soppa, grönsaker, mjölk, köttfärs - gissa hur mkt jag betalade? 233 kr! Ha! Jag älskar Lidl <3
Smakade precis på soppan som jag köpte - Keldas Fisksoppa :D Smaskigt! Jag är sämst på att äta fisk, men borde nog börja med det så att hjärncellerna blir piggare :D

Ska ge mig ut i ovädret snart och åka hem till min älskling. Ska ta bussen haha, orkar inte bli blöt igen!
Här är mina fina ljus som jag tände igår när jag myste. Wiie.

 

Hejdåå!!

Kvällsmys

Jag har känt i flera veckor att jag aldrig har tid för vissa saker. Att rita t.ex, det är något av det bästa jag vet.  När jag var mindre gjorde jag det hela tiden, men nu tar jag mig liksom aldrig tid. När jag är hemma blir det alltid så att jag sätter mig vid datorn, pluggar, städar, lagar mat etc. Det är iofs bra saker, men jag saknar känslan av att bara slappna av och vara lite kreativ :) Så idag sket jag i att dammsuga, istället tände jag ljus i hela lägenheten, godis i en skål, Veronica Maggio och Winnerbäck ur högtalarna och mmmmmmys! Det kändes ovant att sitta med pennan i handen, så jag lekte bara lite med den på pappret. Nu känner jag mig glad! Ska försöka ha såna stunder för mig själv lite oftare, för jag mår verkligen bra av att bara koppla bort allt och inte tänka på nåt annat. Det är lite som terapi - hjärnan rensas helt.


Mat-Michaela .. ?

Phu, nu är jag hemma igen. Det känns verkligen att jag knappast har tränat under sommaren - är helt slut i hela kroppen. Hoppas mina muskler vaknar snart igen :) Köpte lite käk på mataffären också. Kycklingklubbor, currysås, avokado, små söta tomater, frukt och godiis! Typiskt bara att riset ska koka så sakta när jag är hungrig :/

Jag tycker ändå att jag har blivit ganska bra på att laga mat sen jag flyttade hemifrån. Förut verkligen hatade jag att laga mat, hade noll självförtroende och tyckte att det var skitsvårt. Men nu är jag ju tvungen att laga maten om jag inte vill käka ute varje dag. Och vem orkar lägga pengarna på det? Hellre köpa kläder och skor och såna nyttiga grejer istället ;P Nu blir mina middagar goda! Tillochmed så att man vågart bjuda hit folk :) Wiiee.




It's raining men

... eller inte. Regnar gör det iallafall i sjuka mängder. Och som den eviga optimist jag är så sket jag i att ta på mig regnkläder. Gissa om jag blev blöt eller? Efter 10 minuters cykelfärd såg det ut som att jag hade simmat hem. Det droppade från hela mig :) Att man aldrig lär sig - Sveriges väder är inte att lita på :P

Det var hur som helst väldigt kul att träffa Alex :)
Hon har också vart borta från Motala i ett par veckor, så vi har inte setts på ett tag. Vi försökte leka med J (hennes dotter) i lekparken, men eftersom det regnade så mycket så tyckte tillochmed lilltjejen att vi skulle gå hem. Så vi drack te och åt mackor medan J sov middag, sötis! Hoppas att Alex vill fixa mina naglar nån dag den här veckan. Hon är bäst på det! Massa färger och glitter och stenar blir det.

Nu ska jag ge mig ut i regnet igen och cykla ner till gymmet och köra bodypump. Bästa träningen jag vet, man blir helt slut i hela kroppen och det är jättekul att träna tillsammans med andra, och sen en instruktör som står längst fram och skriker och peppar alla. Man får lust att kämpa och lyfta mer än den som står bredvid, haha. När jag tränar vanligt i gymmet tröttnar jag alltid snabbt eftersom det känns så tråkigt.

Jaja, hejdå :P



Såhär snygga naglar hade jag förra hösten. Hatar verkligen fransk manikyr, mycket färg ska det vara! :D

& Jag undrar hur jag nånsin ska nyktra till nån gång - med dig, med dig, med dig ...

Höll nästan på att glömma konserten med bästaste Lars Winnerbäck! Helt sjukt var det att vara tillbaka på Zinken och lyssna på alla låtar som jag har älskat så länge jag kan minnas. Ännu sjukare att det var 18,000 personer som var där och lyssnade. Inte dåligt alls. Men jag tycker allt att han kunde spelat Kom Änglar som avslutningslåt, det var det enda som fattades för att kvällen skulle vara fulländad :P






Sommaren är kort ..

men inte såå kort! Den här sommaren har kännts väldigt lång för min del. Kan bero på att jag har varit ledig från skolan från den fjärde juni fram tills nu, men ändå. Helt underbart. Det känns rätt okej att regnet strilar nerför fönsterrutorna och jag sitter hemma och dricker mitt nya smaskiga te. Jag har haft en av de bästa somrarna nånsin, så nu när det börjar bli höst känns det ganska skönt att plocka fram halsdukar, vantar och koftor (även om det var typ 22 grader varmt igår ..)

Massor av minnen från sommaren, att tänka tillbaka på i höst när allt inte känns lika bra som nu;

  • Första veckan i Stockholm när jag äntligen fick träffa mina älsklingar efter en lång termin 25 mil bort.
  • Min och sötisens semester på Samos var som att komma till paradiset. Åh.
  • Sommarjobbet i Motala där jag träffade mkt trevliga människor, och kanske fixade mig ett extrajobb till hösten :)
  • Små utflykter till fina ställen jag aldrig sett förr, Gränna, Visingsö, Vadstena, Kumla ...
  • Alla härliga dagar med sol och bad i Varamon.
  • Spanat in vilda djur på Kolmården tillsammans med P, som att bli barn på nytt hihi.
  • Familjen kom på besök i en dryg vecka och trängde ihop sig i min lilla lägenhet. Supermysigt!
  • De tre sista veckorna tillbringade jag i Stockholm, njöt av livet, träffade alla gamla vänner + familjen, jobbade lite, partade lite och åkte på kryssning. En perfekt avslutning på en perfekt sommar.


Foto taget av mig.

RSS 2.0